Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

Οπτικές γωνίες...


Τελικά υπάρχει σωστό και λάθος στη ζωή; Μήπως όλα είναι μια συνισταμένη οπτικών γωνιών; Εάν ένας άνθρωπος θωρρεί κάτι για λάθος, είναι απίθανο από μία άλλη οπτική γωνία να είναι εν τέλει σωστό; 

Ή για να το θέσω κι αλλιώς πιστεύω ότι όλα είναι θέμα αισιοδοξίας. Είτε το ποτήρι θα το βλέπεις μισογεμάτο, είτε θα το βλέπεις μισοάδειο. Άρα πρακτικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, απλά η αντίληψη αλλάζει! Δηλαδή το ποτήρι ούτως ή άλλως είναι γεμάτο μέχρι τη μέση. 
Έτσι και σε θέμα πολιτικών πεποιθήσεων πάλι ισχύει το θέμα της οπτικής γωνίας. Ειδικά στην πολιτική δεν πιστεύω ότι υπάρχει άσπρο ή μαύρο, καλή ή όχι καλή πολιτική. Η πολιτική που εφαρμόζεται από μία χώρα πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή τη δεδομένη στιγμή ασχέτως από τον πολιτικό φορέα που την ασκεί. Για παράδειγμα δεν μπορεί να συγκρίνουμε τον σοσιαλισμό της Σουιδίας με το σοσιαλισμό στην Ελλάδα. Με διαφορετικά δεδομένα, έχουμε διαφορετική πολιτική σοσιαλισμού που μπορεί να εφαρμοστεί, η οποία στις αριστερότερες παρατάξεις της Ελλάδας ενδεχομένως να φανεί κεντρώα, ή κεντροδεξιά (ότι τους φανεί κι αυτούς τεσπα...) Άρα, για να μην εκτροχιαστώ και τελείως από το θέμα, όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας όπως αποδεικνύεται από τα λεγόμενά μου!
Άρα, εάν δεχτούμε ότι υπάρχουν άπειρες οπτικές γωνίες, συνεπώς υπάρχουν και άπειρες απόψεις γύρω από τα διάφορα θέματα. Και θα φέρω ένα παράδειγμα να τελειώνουμε να πάω για διάβασμα...
Έστω ότι μας κάνουν δώρο στη γιορτή μας, έναν κουβά σκατά. 
Εάν είσαι απαισιόδοξος θα πεις: Ιχ και πώς βρωμάει, τί αηδία είναι αυτή κλπ...
Εάν είσαι αισιόδοξος θα πεις: Πολύ ωραίο το δώρο! Πήρα τα σκατά από το αλογάκι και  θα περιμένω να έρθει και το υπόλοιπο μετά από λίγο!
Εάν είσαι μυθομανής θα πεις: Αδερφέ με πήρανε ένα δώρο γαμάτο που λες! Μου στείλανε τις κουράδες του Κόναν του βάρβαρου!
Εάν είσαι φοβιτσιάρης θα πεις: Θεέ μου! Κι αν αυτά δεν είναι απολυμασμένα; Έχουν E.coli, Βρουκέλες και Σιγκέλες και ένα σωρό άλλα μικρόβια και θα κολλήσουμε τίποτα!
Εάν είσαι κακός θα πεις: Σκατά μου φερες ρε αλήτη; Τσίρλα μες στα παππούτσια σου θα βρεις!
Εάν είσαι ανεξίκακος θα πεις: Αχ αχ βρε μικρέ κατεργαράκο που μου έφερες κακουλάκια για δώρο!
Εάν είσαι καλαμπουρτζής θα πεις: Μουαχαχαχαχαχα αδερφέ τα σπάει! Φέρτα να κάνουμε πλάκα τη γειτόνισσα τώρα!
Εάν οξύθυμος...Δεν θα πεις τίποτα, απλά θα χώσεις τον τύπο που σου έφερε το δώρο στον κουβά με τα σκατά.

Και ούτω καθεξής...τα παραπάνω επιδέχονται και συνδιασμούς. Οπότε βλέπουμε ότι το ίδιο αντικείμενο (κουβάς με σκατά) σε όλες τις περιπτώσεις παρέμεινε ένας κουβάς με σκατά! Παρόλα αυτά από διαφορετικές οπτικές γωνίες αντιμετωπίστηκε με διαφορετικό τρόπο. Ακόμα και να τον ντύσεις με ζαρτιέρες, κουβάς με σκατά θα παραμείνει!

Φιλάκια και καλή όρεξη το μεσημέρι :D

Σημ.: Κι όμως πονηροί μου φίλοι, στην εικόνα απεικονίζονται δελφίνια!!! Τα παιδάκια βλέπουν συνήθως δελφίνια, ενώ εμείς, άλλα πράματα ;) Βλέπεις την οπτική γωνία επομένως του αθώου και του πονηρού!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου