Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Legalize it! - Don't Criticise it!


Λοιπόν επειδή πολλά μας τα 'χουν πει τελευταία, πάρτε χαμπάρι όλοι, ότι η cannabis indica είναι παυσίπονο εκλογής για την αντιμετώπιση πόνου από χημειοθεραπεία (τη στιγμή που στην ελλάδα δεν υπάρχουν ιατρεία του πόνου) και προσφέρεται ως θεραπευτική εκλογή στο γλαύκωμα, γλαύκωμα υπό οξεία γωνία, σκλήρυνση κατά πλάκας κλπ.
Επίσης να σας επιστήσω την προσοχή στο γεγονός ότι στο ανθρώπινο οργανισμό υπάρχει ενδοκαναβιδοειδές σύστημα στο νευρικό του σύστημα, διάχυτο στο οφθαλμό και χρησιμοποιεί ως αγγελιοφόρους ανάλογες ουσίες του THC (η δραστική ουσία της κάνναβης)... http://en.wikipedia.org/wiki/Endocannabinoid_system
Από κει και ύστερα, το θέμα με την κάνναβη κατά την άποψη μου είναι πιο πολύ κοινωνικό παρά θέμα υγείας. ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ (είναι παπαριά ο ισχυρισμός αυτός), ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ, ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΟΜΩΣ ΨΥΧΙΚΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗ!
Δηλαδή... η συχνή χρήση της έχει σχετιστεί με ψυχώσεις και με κατάθλιψη (στην Γαλλία υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην νεολαία). Το θέμα μας είναι...γιατί να το σκάσει ο καθένας από μας το μπαφίδι; Το χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε καλύτερα; (Τότε υπάρχει πρόβλημα)! Μας απομακρύνει από την πραγματικότητα που μας ταλανίζει; (Ναι, πάλι υπάρχει πρόβλημα) Μας κάνει να νιώθουμε πιο μάγκες; (Ψάξε για αλλού το πρόβλημα)...Μας χαλαρώνει σε μια στρεσσαρισμένη μέρα; (Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι χαλάρωσης , ο καθένας κάνει τις επιλογές του!).
Είναι σημαντικό πάντως να αποποινικοποιηθεί το μπάφο χτυπώντας τα καρτέλ των μεγαλοεμπόρων που το χρησιμοποιούν ως πρόφαση για να προσελκύσουν νέους πελάτες-θύματα...
Το κόλπο είναι απλό...Είσαι ένα παιδί με ένα κάρο προβλήματα, χωρίς εύκολες διεξόδους, από κατεστραμμένη οικογένεια, άνεργος, με λίγα λεφτά από μια κωλοδουλειά. 
Σου πουλάνε μπάφο επί ένα χρόνο σε καλή τιμή, και βρίσκεις το αποκούμπι σου, και ξαφνικά σε λένε φιλαράκι δεν έχω μπάφο στέρεψε η παραγωγή, πάρε αυτό το χαπάκι για καλύτερο...ή πάρε σκόνη...
Την επόμενη φορά θα ξαναπάς για χαπάκι...θα ξαναπάς για σκόνη...θα θέλεις κάτι δυνατότερο...και τσουπ...πέφτεις στην πρέζα...Από τη στιγμή που θα κυλήσει κάποιος, τα υπόλοιπα είναι θέμα μάρκετινγκ. Έχει καταγραφεί ότι σε τεχνητές ελλείψεις μπάφου στην αγορά αυξάνονται στατιστικά οι νέοι ναρκομανείς. 
Συνεπώς μήπως αυτό το παραεμπόριο και η απαγόρευση βολεύει; Μήπως είναι πιο εύκολο να κυνηγάς τα βαποράκια από τους μεγαλοκαρχαρίες; Μήπως το παράνομο είναι πιο γλυκό, και γι' αυτό καταναλώνεται από συγκεκριμένες ηλικιακές μονάδες μετά μανίας (η οποία ομάδα είναι και υποψήφια "να πέσει στα βαριά"); Μήπως τελικά μας δίνουν τη χειρότερη ποιότητα χόρτου για να μας κρατούν καθηλωμένους στον καναπέ παθητικούς θεατές και υβριστές της επικαιρότητας; 
ΟΚ ρε πρωτόζωο θα με πείτε...όλα καλά, αλλά γιατί έγινε εξ' αρχής η απαγόρευση; Μα, τις διάφορες ποικιλίες της κάνναβης δεν της χρησιμοποιούμε μόνο για να τις μασήσουμε ή να της καπνίσουμε η και γω δεν ξέρω τί, αλλά αποτελεί τέλεια ύλη για κλωστή και είναι πιο φιλική επιλογή προς το περιβάλλον και είναι και φυσική, και, και, και...διαβάστε το Blog που διαπραγματεύεται το θέμα.
Καυτά ερωτήματα...που περιμένουν απάντηση...Βαθειά μέσα μας την έχουμε...

Τελειώνοντας...ρε παιδιά...

-Το αλκοόλ ποιος το έφκιασε; 
- Ο άνθρωπος... 
-Το χόρτο ποιος το έφκιασε; 
- Ο Θεός!
- Εσύ ποιον από τους δύο εμπιστεύεσαι;

Μετά διαβάστε κι αυτό...λέει καλά πράματα...Γιατί το παν είναι να μην είμαστε ζώα...Και κάθε επιλογή που κάνουμε να την κάνουμε συνειδητά κι όχι επειδή έτσι μας είπανε!

Φιλάκια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου