Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Δεν το πληρώνω, είναι ακριβό!

Τις προάλλες που λέτε, βγαίνω για ψώνια σαν άνθρωπος κι εγώ, και βρίσκω ένα ωραίο παντελονάκι, γνωστής μάρκας, στην τιμή των 120€...Ε λέω, δεν τρελάθηκα...Πάω παρακάτω στο μαγαζί, βρίσκω τρια παντελονάκια, ε όχι και τόσο γνωστής μάρκας, αλλά τουλάχιστον τον κώλο μου τον κάλυπταν...Με τα ίδια λεφτά λοιπόν που έκανε το ένα, αγόρασα τρία αξιοπρεπέστατα παντελόνια (τώρα αν μου βγουν καλά θα σας πω εν καιρώ...). 
Για το ένα παντελόνι από αυτά λοιπόν, βγαίνω στην γύρα να αγοράσω μια ζώνη γιατί αδυνάτησα τελευταία και μου έπεφτε. Πάω σε γνωστό μαγαζί της θεσσαλονίκης, και κοιτάω για μία ζώνη-ιμάντα, που είναι και της μοδός. Βρίσκω μία απλή ζώνη μονόχρωμη, που στο τοκά είχε τη φίρμα που προμόταρε το μαγαζί...Ε λέω, κάνει δεν κάνει 10 ευρώ! Ρωτάω την ξανθιά κοπελιά, πόσο κάνει η ζώνη; -Α! 30 € μου λέει! -Α! είστε τρελοί λέω εγώ! Και με κοιτάει λες και κατέβηκα από τον Άρη! -Πλάκα μου κάνεις της λέω; Περίοδος κρίσης ΔΝΤ κλπ. δεν σου λένε τίποτα; -Ε τί να κάνω εγώ λέει, τόσο έχει! -Κατεβάστε τις τιμές γιατί δεν σας βλέπω καλά λέω εγώ. Να μην σας πολυλογώ βρήκα μια αντίστοιχη (όχι φίρμα) στα μισά λεφτά, και μια χαρά μου συγκρατεί τα σώβρακα μην πέσουν (σιχτίρ!)
Με αφορμή αυτό λοιπόν, δημοσιεύω μία ανάρτηση από το site www.otoposmou.gr σχετικά με μια πρωτοβουλία που μ' έκανε εντύπωση...Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε, και για περισσότερα προστρέξτε στο site, στο κουμπάκι <<Αφήστε το στο ταμείο...>> Είναι μια πρωτοβουλία της εθελοντικής ομάδας, η οποία ωφείλω να πω ότι έχει και ποικίλες δράσεις, σύμφωνα με την οποία δείχνει τη δικιά της πυγμή σε αυτά που λέγονται περί κρίσης ΔΝΤ και δεν συμμαζεύεται. Δείχνουν ότι όλα είναι δυνατά, και ότι κάποια στιγμή πρέπει να ενεργοποιηθούμε. Προτείνω να κάνουμε όλοι το ίδιο (εγώ ήδη ξεκίνησα :P!!!).

Δεκαπέντε λεπτά ήταν αρκετά για να πλημυρίσει άλλο ένα μεγάλο super market γνωστής αλυσίδας στην Κατερίνη από γεμάτα με προϊόντα, εγκαταλελειμμένα καροτσάκια, τα οποία άφηναν οι διαμαρτυρόμενοι πελάτες και έφευγαν, λέγοντας πως δεν μπορούν να τα πληρώσουν επειδή είναι πανάκριβα
Χθες, Τετάρτη 26.05.2010, στις 18:30, για άλλη μια φορά, 30 περίπου μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «χτύπησαν» ένα ακόμη κατάστημα τροφίμων στην Κατερίνη με τη γνωστή πλέον δράση-διαμαρτυρία «Αφήστε το στο ταμείο». Συγκεντρώθηκαν μπροστά στο κατάστημα και μπήκαν μέσα κανονικά, όπως όλοι οι πελάτες. Γέμισαν τα καροτσάκια τους με τρόφιμα και ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις παράλογες αυξήσεις των τιμών, ειδικά στα προϊόντα πρώτης ανάγκης, τα «άφησαν στο ταμείο».
Οι υπάλληλοι έκπληκτοι έβλεπαν τους πολίτες να ξεφυτρώνουν, ο ένας μετά τον άλλο, από τους διαδρόμους του καταστήματος. Όμως, μεγαλύτερη ήταν η έκπληξή τους όταν μέσα σε λίγα λεπτά …φρακάρισε ο χώρος των ταμείων από τα εγκαταλελειμμένα καροτσάκια. 
«Είπαμε να κερδίσετε, όχι όμως έτσι! Το έχετε παρακάνει και η απάντησή μας από δω και μπρός θα είναι ηχηρή. Πριν κλείσουν τα δικά μας σπίτια, θα κλείσουν τα δικά σας μαγαζιά!» είπαν οι διαμαρτυρόμενοι πολίτες στον διευθυντή του καταστήματος και τον παρακάλεσαν να μεταφέρει το μήνυμα αυτό στους προϊσταμένους του, στα κεντρικά των Αθηνών.
Όλοι με μια φωνή, μικροί, μεγάλοι, πολίτες από όλα τα κοινωνικά στρώματα, με το θυμό και την οργή ζωγραφισμένη στα πρόσωπα, όμως, πάντα με ειρηνικό τρόπο, διαμαρτυρήθηκαν, έσπρωξαν τα γεμάτα καροτσάκια σε μια γωνία και έφυγαν φωνάζοντας «Ρίξτε τις τιμές! Τώρα, πριν ξεσπάσει η μεγάλη μπόρα!»
Βέβαια ζήτησαν συγνώμη από τους εργαζόμενους για την ταλαιπωρία της επιστροφής των προϊόντων στα ράφια, λέγοντας πως δεν έχουν τίποτα εναντίον τους. «Γιατί να θυμώσω! Έτσι κι αλλιώς εγώ θα δούλευα. Μακάρι να βλέπαμε τους πολίτες να αντιδρούν. Αυτό, όχι δεν θα μας κούραζε αλλά θα μας ανακούφιζε. Μακάρι να πέσουν οι τιμές, γιατί σε λίγο δεν θα μπαίνει άνθρωπος στα μαγαζιά», είπε στους διαμαρτυρόμενους πολίτες μια υπάλληλος του καταστήματος ενώ συμμάζευε τα καροτσάκια. 
Στόχος των ενεργών πολιτών από την Κατερίνη είναι, η διαμαρτυρία τους να λάβει πανελλαδικό χαρακτήρα και να εφαρμοστεί σύντομα σε πολλές πόλεις. Από παρόμοια δράση στη Γερμανία, την οποία εφάρμοσαν μαζικά οι πολίτες, αρχικά αναγκάστηκαν να κλείσουν προσωρινά κάποια super market, ενώ άμεσα μειώθηκαν και οι τιμές των τροφίμων.
Παρόμοιες δράσεις ετοιμάζονται σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Τρίπολη, Κιάτο, Κέρκυρα και Βέροια, ενώ οι ενεργοί πολίτες της Κατερίνης οργανώνουν το επόμενο «χτύπημα» σε ώρα αιχμής, ημέρα Σάββατο και με περισσότερα από 100 μέλη!
Λέτε να δούμε σύντομα κρεμασμένες πινακίδες σε super market με την επιγραφή «προσωρινά κλειστό» ή κάποιες άλλες που θα θυμίζουν στους πολίτες, ότι η δράση αυτή θεωρείται …φορολογικό αδίκημα, διότι το κράτος θα χάνει το …ΦΠΑ από τη μείωση του τζίρου;
Σε αυτή τη χώρα όλα είναι ΔΝΤα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου