Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

The Chuck Norris Virus (Extremely deadly!)


Λοιπόν...μιας και είναι εξεταστική και κλασσικά πεθαίνω στο κάψιμο κάτι τέτοιες μέρες...πρέπει να σας ενημερώσω με αφορμή ποστ του φίλου μου του Teo Pap (ωραίο αγόρι...γυμνασμένο...τρέξτε κορίτσια) για τον νέο ιό που ανακοίνωσε πριν από λίγα λεπτά η WHO (World Health Organisation) σε μένα για να σας το παρουσιάσω σαν περιστατικό μέσω του blog μου...
Όνομα: Chuck Norris Virus (CNV)
Ταξινόμηση: Είναι κατηγορία από μόνος του

Επιδημιολογία

Έχει επιβιώσει ως νοσολογική οντότητα από καταστάσεις όπως Τσέρνομπιλ, Χιροσίμα και Θερμαϊκός. Εμφανίζει ευρεία διασπορά ως προς την γεωγραφική κατανομή (καθότι βρίσκεται παντού) και ως προς την χρονική κατανομή (χτυπάει σε ανύποπτο χρόνο). Οι νοσούντες βρήκαν βίαιο (ναι βίαιο) και ακαριαίο θάνατο (βλ. κλινική εικόνα παρακάτω). Δεν φαίνεται να έχει συγκεκριμένη προτίμηση ως προς τη φυλή προσβολής, έτσι μαύροι, άσπροι, κίτρινοι λευκοί αποτελούν ισοποσοστιαία θύματα του θανατηφόρου αυτού ιού. 

Κλινική Εικόνα

Η εξέλιξη της νόσου είναι ραγδαία από τη στιγμή προσβολής και ο θάνατος επέρχεται εντός λίγων λεπτών με επώδυνο τρόπο. 
Ο ασθενής συνήθως δεν προλαβαίνει να προσέλθει στο νοσοκομείο και γι' αυτό δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία ως προς τη κλινική εικόνα τη στιγμή της προσβολής. Οι πληροφορίες που έχουμε συγκεντρώσει για τον ιό έχουν να κάνουν καθαρά με μαρτυρίες αυτόπτων μαρτύρων. Αναφορές λένε ότι ο ασθενής νιώθει ξαφνική αδιαθεσία με έντονη εφίδρωση, τρόμο ηρεμίας, αυτόματη απώλεια κοπράνων λόγω ξαφνικής ανεπάρκειας των σφιγκτήρων και ο θάνατος επέρχεται με αυτόματη αναπαραγωγή κίνησης απεγκεφαλισμού (σαν να βλέπει τον ίδιο τον Chuck Norris δηλαδή!)
Στα νεκροτομικά παρασκευάσματα έχουν εντοπιστεί πολλαπλοί μόλλωπες δίκκην μπουνιάς Chuck Norris σε όλο το σώμα του ασθενή και η επιγραφή CNV was here... στο στήθος που προφανώς οφείλεται στον δερμογραφισμό που για άγνωστο ακόμα λόγο, προκαλεί ο ιός. 

Παθοφυσιολογία

Σημειωτέον ότι δεν κατέστη δυνατό να απομονωθεί ο ιός καθότι σε κάθε τοιαύτη προσπάθεια τα δοκιμαστικά σωληνάρια έσπαζαν και ο ερευνητής πέθαινε με φρικτούς πόνους. 
Παρ' όλα αυτά, όπως και στο Aids -που δεν το έχουμε δει ποτέ και δεν είμαστε σίγουροι εάν υπάρχει όντως ιός αλλά στα αρχίδια μας κι όλας αφού πουλάμε φάρμακα τα οποία είναι μυελοτοξικά (τυχαίο;) και πανάκριβα (πάλι τυχαίο;)οπότε γιατί να μην υπάρχει- με τεχνικές υψηλότατης τεχνολογίας κατέστη δυνατόν να αναπαράγουμε τη παθοφυσιολογική δράση του ιού στον οργανισμό.
Ο CNV φέρει στο καψίδιο του το οποίο ποτέ δεν απώλεσε, μία ειδική πρωτεΐνη όμοια με την πρωτεΐνη prion που εντοπίζεται στην Creutzfeld Jacob. Ο τρόπος με τον οποίον εισχωρεί στα κύτταρα είναι με τη βοήθεια της πρωτεΐνης της κάψας του, την CNRKP (Chuck Norris Round Kick Protein). Δεν χάνει την κάψα του αφού όπως φαίνεται μπορεί να χρησιμοποιεί την CNRKP οπουδήποτε μέσα στο κύτταρο-στόχο. Μετά την είσοδο στο κύτταρο στόχο, η πρωτεΐνη αυτπολλαπλασιάζεται (όπως τα prions) και κάνει το κύτταρο σαλούν. Ο κυτταρικός θάνατος επέρχεται με απόπτωση μετά από εκσφενδονισμό οργανιδίων του κυττάρου διά της κυτταρικής μεμβράνης (θάνατος δίκκην σαλούν).
Σημαντική είναι η προσπάθεια συμβολής των κυττάρων ΝΚ (Natural Killers) στην ανοσιακή απάντηση, αλλά τί να το κάνεις; Αφού εξαρτώνται από το Μείζων Σύμπλεγμα Ιστοσυμβατότητας (ΜΣΙ) οπότε είναι σαν να το παίζεις μάγκας και η γκόμενα από δίπλα να σε κάνει φουρφουράκι...που πάς ρε γατάκι NK μπροστά στον CNV; 
Τα ανεξάρτητα ΝΚ (που δεν έχουν γκόμενα το ΜΣΙ) και τα Κ-cells (Killer cells) που είναι επίσης ανεξάρτητα από το ΜΣΙ και γενικά πρόκειται για σκληροτράχηλα κύτταρα, απόπτωνται από σεβασμό και μόνο στη θέα του CNV.

Διάγνωση

Τίθεται από το νεκροτομικό παρασκεύασμα...Κανείς δεν πρόλαβε να το διαγνώσει!

Θεραπεία

Δεν υπάρχει

ΦΙΛΑΚΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου